Helyi közélet

2008.10.10. 14:19

Ózdi Kórház: a MedCenter Kft.-vel működnek együtt

<p>Ózd - A képviselő-testületi felhatalmazás alapján a MedCenter Kft.-vel kezdi meg az ózdi önkormányzat a tárgyalást az Almási Balogh Pál Városi Kórház működtetésével kapcsolatban.</p>

Bő két héttel ezelőtt az ózdi képviselő-testület levette napirendről azt az előterjesztést, amely az ózdi Almási Balogh Pál kórház további működéséről szólt.

Azért tette ezt, mert az érdekvédelmi szervezetek vezetői szóvá tették, hogy az előterjesztést ne volt idejük áttekinteni.
Ezért a testület ma reggel rendkívüli ülésén tárgyalt az előterjesztésről.

Szakmai partnert

Az önkormányzat ugyanis szakmai partnert keresett a kistérség egészségügyi intézményének további működésére. Benedek Mihály polgármester kijelentette: nem pénzügyi befektetőt akartak találni, hanem az évek óta fennálló gondokra kerestek megoldást. A polgármester itt elsősorban a krónikus orvoshiányra utalt. A kórház ugyanis technikai felszereltségét tekintve megfelel a kor követelményeinek, ugyanakkor most már sok esztendeje nem tudnak orvosokat a városba csalni. Ennek a problémának most, reményeik szerint, sikerül majd az elejét venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában