Helyi közélet

2008.10.30. 07:02

Tapolcafejlesztő cég is van már

<p>Van már Miskolcnak (a holdingnak) tapolcafejlesztő cége is. Előkészít, partnert keres.&#160;<DIA alt="Tapolcafejlesztő cég is van már 2008.10.30." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tapolcafejleszt__337__c_g_is_van_m_r_2008_1/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tapolcafejlesztő cég is van már 2008.10.30." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A közgyűlés döntése értelmében megalakult – idézzük a cél megfogalmazását – a „miskolctapolcai strandfürdő területének hatékony fejlesztése és hasznosítása érdekében létrehozott Miskolctapolca Fejlesztési Kft”. A cég (projektcég) megkezdte munkáját, erről szerdán „látványos” sajtótájékoztatón győződhettek meg a meghívottak. Folyik a bontás a volt strand két része közötti sétányon. Bontanak – amit lehet. Mert van, amit nem lehet. Azok a butykák (pavilonok) magántulajdonban vannak, meg kell vásárolni őket. Kérdésünkre, hogy mi van akkor, ha nem sikerül, hogyan jön akkor Tapolcára fürdőépítő befektető, azt a választ kaptuk a kft. vezetőjétől, hogy sikerülni fog. Például azért is, mert a tulajdonosoknak is érdekük, hogy Tapolca ismét normális, rendezett, vonzó legyen.

A kft. beindult

A Miskolc Holding Zrt. tulajdonában levő projektcég ügyvezetője Varga György, aki eddig a miskolci polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási osztályát vezette. E cégnek a tulajdona immár a volt strand területe. Kivéve azokat a magántulajdonú ingatlanokat, amelyek ott, vagy a környéken vannak. A kft. beindult: bontat, takaríttat, rendbetetet.
A Miskolctapolca Fejlesztési Kft. következő lépésként a közgyűlés határozatának megfelelően a valamikori „felnőtt strand” területére élményfürdő, a „gyermek strand” területére minőségi vendéglátó, szolgáltató egységek kialakítása céljából befektetői pályázatot ír ki. E pályázat előkészítése zajlik, mint ahogy a területé. Úgy hallottuk, vannak befektetni szándékozó érdeklődők, pályázni akarók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában