Helyi közélet

2008.10.22. 10:42

Szinvavölgyi Táncegyüttes: Életük a tánc

<p>Miskolc - Életünk a tánc... című műsorával mutatkozott be nemrég a Szinvavölgyi Táncegyüttes a Művészetek Házában.</p>

Az aprók, a kicsik, az ifik és a felnőttek, a 8 évestől a 40 évesig mind színpadra léphettek, mondta el lapunknak Maródi Attila művészeti vezető. A műsor első része a gyerekeké és a fiataloké volt, ők azt bizonyították előadásukkal, hogy életük meghatározó élményét jelenti a tánc, a népművészet. Ezt bizonyították azok az elhangzó sorok is, melyet a gyerekek írtak arról, mit jelent számukra az, hogy táncolhatnak.

Az est második részében a felnőtt együttes idézte fel az ember életének fontos állomásait, természetesen a tánc segítségével. A szerelem, a lakodalom, a gyerekek, a család, mind megelevenedtek a színpadon. Maródi Attila a műsor címére utalva megjegyezte: nemcsak ő, de aki a Szinvavölgyiben táncol, mindenki úgy érzi, hogy élete a tánc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában