Helyi közélet

2008.10.25. 13:36

Segítünk: Saját otthont szeretne

<p>Hátha akad valaki, aki segít rajtunk, írja egy egygyermekes fiatalasszony, aki fél, hogy a háza és a pénze is elúszik. Nem nagy a vágya: csak egy kis szobakonyhás vályogház az édesanyja falujában....</p>

Egy megyénkbeli kis faluból írt levelet egy 30 esztendős fiatalasszony. Egyedül neveli 12 éves kislányát, s mint panaszolja, még mindig az édesanyjánál laknak, a kisszobában. Levélírónk alvászavarban szenved, ami csökkenti a munkába állás esélyeit, hiába van két szakmája is: virágkötő és eladó, illetve vonalkódos pénztárgépkezelő. Annak reményében, hogy az idén is bevételhez juttatja a cukorrépaföldön végzett idénymunka, aláírt egy szerződést egy szobakonyhás vályogházra.

Ebben az szerepel: a 600 ezer forintos vételárat 8 hónap alatt törleszti. – „Mivel úgy éreztem, talán soha az életben nem lesz egy gyerekkel más lehetőségem önálló házhoz jutni, aláírtam a szerződést.” – Eddig keservesen kifizetett 210 ezer forintot. Csakhogy idén a cukorrépa-üzletnek, így a kapálásból remélt bevételnek is befellegzett, így félő, hogy a többit nem tudja kifizetni, sőt elúszik az eddig átutalt összeg is. Azt reméli, akad valaki, aki kölcsön adna neki 400 ezer forintot, amit ő 20 ezer, de legfeljebb 40 ezer forintos részletekben törlesztene.

Fix bevétele egyébként a 37 ezer forint szociális segély és a 13 700 forint családi pótlék. Telefonszáma: 30-590-48-76.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában