Helyi közélet

2008.10.14. 15:56

Áruhiány? Teljesen valószínűtlen...

<p>Miskolc - Mire futhat ki a pénzügyi világválság? – tudakoltuk Blahó Leventétől, a Raiffeisen Bank elemzőjétől. Elmondta: az biztos, hogy a gazdaság egésze növekedni nem fog, nagy valószínűséggel lassulás következik be.</p>

Az exportpiacok visszaesnek, de ebből messzemenő következtetéseket pillanatnyilag még nem kell levonni. Magyarország várhatóan nem, vagy csak szerényebb mértékben szembesül a világválsággal, de az életünk így is nehezebb lesz, mint egy növekedő szakasz esetén. A deviza alapú hitelezés fél éven belül rendeződni fog, a forinthitelekkel nincs és nem is lesz gond. Most szűkös a piac, fél éven belül azonban ez a gond is megoldódik. A recessziót államosítással, vagy pénznyomtatással nem lehet orvosolni: amíg az Egyesült Államok nem áll lábra, addig Európa sem fog, a konszolidációt 2009-re várom. Az infláció itthon addigra csökkenni fog és ez kedvező lesz mindenki számára. Mivel piacgazdaságot élünk, az áruhiány teljesen valószínűtlen. A helyzet rendeződéséhez hozzájárulhat a csökkenő olajár is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában