Helyi közélet

2008.10.13. 17:44

Országos szemétgyűjtő akció

<p>Miskolc - A Magyar Közút Kht. 2008-ban immár negyedik alkalommal rendezi meg országos szemétgyűjtő akcióját.</p>

- Az eddigi három országos szemétgyűjtő akciónk rendkívül eredményes volt, a három alkalom során összesen több mint 100 ezren gyűjtötték a hulladékot a közutak mentén, 17 ezer köbméternél is több ömlesztett szemetet szállítottunk biztonságos lerakóba, alkalmanként 400 gépkocsival – tájékoztatott Stoll Gábor, Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságának vezetője.

Az előző akciók sikere nyomán most is felhívták a lakosságot, hogy hétfőn 10 és 14 óra között szedjék a szemetet az utak mentén, a társaság pedig saját munkagépeivel szállította el a megrakott zsákokat, konténereket a környékbeli szemétlerakókba. A Kht. a felügyelete alá tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze. Az utakat kétszáz útellenőr figyeli folyamatosan: jelentéseikből kiderül, hogy a parkolókban, pihenőkben és általában az utak mentén továbbra is dívik az illegális szemétlerakás. A háztartási hulladéktól, a veszélyes anyagokon, és a használt háztartási gépeken keresztül az építési és bontási törmelékig minden megtalálható az utak mentén, és a szeméthegyek minden erőfeszítés ellenére újratermelődnek.

A hétfői megyei adatok
Az akcióban részvett:
- 49 önkormányzat
- 1600 fővel (410 iskolás)
- 45 teherautó
- 100 köbméter szemetet szállított el


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában