Helyi közélet

2008.10.23. 11:29

Nemcsak karmester, barát is

<p>Miskolc - A romantika jegyében telt a Miskolci Szimfonikus Zenekar legutóbbi bérletes hangversenye.</p>

Nem véletlenül, ugyanis az est vendégkarmestere, a dél-afrikai származású, de Svájcban élő Gary A. Abrahams ebben a zenei stílusban érzi magát igazán otthon. Azonban nem csak a szívhez szóló Puccini, Fauré és Dvorák művek nyerték el a közönség tetszését, hanem a mosolygós, barátságos karmester is, aki egyébként nem első alkalommal dirigálta a zenekart.
– Mindig nagy öröm a miskolci szimfonikusokkal együtt dolgozni, mert kedvesek, nagyon jó zenészek, és amikor együtt vagyok velük, nem csupán szakmai munkáról van szó, hanem baráti együttlétről is – mondta lapunknak a karmester a hangverseny szünetében.

Közel a szívéhez

Azt is elárulta, hogy minden elképzelését megvalósította a zenekar, és bár repertoárjukon nem szerepeltek a felcsendülő művek, de örültek, mert új zeneművekkel foglalkozhattak. A koncert programját egyébként a karmester állította össze, mint fogalmazott, a romantikus zene közel áll a szívéhez. Kedvencet választani azonban nem tudna a romantikus zeneszerzők közül, azt mondta, ez számára nagyon nehéz feladat lenne. Megtudtuk azt is: ismeri a magyar zeneszerzőket is, de még nem volt bátorsága magyar művet vezényelni.
– A magyar zenekarok sokkal jobban ismerik saját hazájuk műveit, mint én – fűzte hozzá magyarázatként.

Turné Svájcban

Zürichbe utazott október 22-én a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ahol Gary A. Abrahams vezényletével és a karmester saját kórusával, az Abraham Kamarakórussal léptek színpadra. Koncertet adtak a zürich-i Kirche Oberstrass-ban és a Grossmünsterben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában