Helyi közélet

2008.10.10. 15:22

Nem vették zokon a biciklisták

<p>Miskolc - Kerékpáros „bejáráson” mutatták meg a&#160; miskolci biciklisek, mi is a gondjuk-bajuk.&#160;<DIA alt="Kerékpárút bejárás Miskolcon 2008.10.10" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ker_kp_r_t_bej_r_s_Miskolcon_2008_10_10/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kerékpárút bejárás Miskolcon 2008.10.10" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Kerékpáros „bejárás” volt péntelen délelőtt a miskolci kerékpárúton. Orosz Lajos alpolgármestert várták a bringások, de ő – betegsége miatt – nem tudott elmenni. Végigbiciklizte és beszélgette az utat – helyette, az önkormányzat képviseletében – a kerekező „fórumon” a meghívókkal Pápai Zoltán, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi csoportvezetője és Durda Péter, a városüzemeltetési osztály tanácsosa.

Buszmegállómozgás

Kiss László, aki a Miskolci Kerékpáros Fórum egyik aktív tagja, elmondta lapunknak: cseppet se vették zokon, hogy Orosz Lajos nem volt ott. Korábban, amikor a polgármesteri hivatalban találkozott a biciklisekkel, számos illetékest hívott meg, hogy meghallgassák, mik a fő gondjaik. (Persze, túl azon, hogy kevés a kerékpárút.)

Most a belvárosból induló és a Gyermekvárosig tartó kerékpárúton mentek végig. És a felsorolt problémák elő is jöttek. A betorkolló utcáknál, valamint a Középszernél és a Lidlnél az elsőbbségadásra fittyet hányó autósok, az osztott járda-bicikliút másik felén ballagó gyalogosok, a buszmegállóknál kialakuló helyzet.
Amit a bringások szeretnének: (fém) fekvőrendőröket a Görgey utcára, Csabai-kapura betorkolló utcáknál, a buszmegállók építményeinek előrébbhozását – erre ígéretet kaptak –, és, átkerekezve a város másik végébe: a csanyiki buszvégállomásnál levő, maximum egy kilométeres földút leaszfaltozását kerékpárútnak. Továbbá: visszakapni az Andor út régi forgalmi rendjét. Amúgy pedig: tudják, hogy autósra, gyalogosra nagyon odafigyelve kell biciklizniük, erre intik az újakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában