Helyi közélet

2008.10.03. 07:01

Munkafüzet: október végére

<p>Miskolc - Még mindig hiányzik néhány tankönyv az iskolákban. Pedig a tanév egy hónapja tart.</p>

Bár a tanév már több mint egy hónapja megkezdődött, mégis vannak olyan iskolák, melyek a mai napig nem kaptak meg minden tankönyvet. Van, ahol ez problémát okoz, máshol megoldják a hiányosságot. A Fráter György Katolikus Gimnáziumban a Mozaik Tankönyvkiadó ötödikes-hatodikos informatikakönyve hiányzik. Grallert László tankönyvfelelős lapunknak azt mondta: mivel az informatika tantárgy jellegzetessége a sok gyakorlat, egyelőre nem érzik a nebulók a tankönyv hiányát.

Nincs munkafüzet

A Petőfi Sándor Általános Iskolában szintén a Mozaik Kiadó kiadványa hiányzik, a hetedikes matematika-munkafüzet. Mint a tankönyvfelelőstől megtudtuk: ez nagy gondot jelent a tanároknak, mert a feladatok gyakorlásához szükség lenne a munkafüzetre. Az iskolákban nem tudták megmondani, mi lehet a késés oka.

Lapunk megkereste a szegedi Mozaik Tankönyvkiadót, ahol megtudtuk: az ötödikes informatikakönyv már elkészült, a hatodikos viszont késik. Ennek oka az új engedélyeztetési eljárás, hiszen az összes tankönyvet át kellett dolgozniuk a kiadóknak, az engedélyeztetés pedig 90 nap vagy annál is hosszabb idő. A hetedikes munkafüzetet eleve úgy hirdették meg, hogy nem lesz kész szeptemberre, mondta lapunknak a kiadó illetékese, így az iskoláknak tudniuk kellett erről.

Október végére azonban ez is elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában