Helyi közélet

2008.10.23. 15:06

Miskolci tudáspróba – volt, aki átment a vizsgán?

<p>Miskolc – Az ötvenhatos forradalom ünnepén van valami más is, amire emlékezhetünk. Tizenkilenc éve ezen a napon kiáltották ki a Magyar Köztársaságot. De van vajon legalább egy ember Miskolcon, aki emlékszik még erre?&#160;<a href="http://video.boon.hu/video/31701/miskolci-tud--spr--ba---volt--aki---tment-a-vizsg--n-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Nem kíméltünk sem időst, sem fiatalt. Egy óra alatt jópáran megbuktak az egykérdéses vizsgán. Amikor már feladni látszottuk a reményt, egy fiatal srác könnyedén rávágta feladványunkra a helyes választ. Sőt, egy nevet is kapcsolt hozzá: Szűrös Mátyásét.

Másoknak azonnal a forradalom ugrott be, és azt hitték, csak nyelvbotlás miatt ragaszkodunk annyira ahhoz a fránya tizenkilenc évvel ezelőtti időponthoz. Tizenéves fiúk pedig nagy nehezen megegyeztek benne, hogy az aradi vértanúk kivégzésének napja október huszonharmadika. Akadt, aki a kora reggeli időpontra hivatkozott, más pedig fogfájásra.

A megkérdezettek közül végül ketten mondták meg a helyes választ. Egy középkorú, és egy fiatal férfi. Gratulálunk a tájékozottságukhoz!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában