Helyi közélet

2008.10.21. 11:15

Életveszélyes az Aranycsillag

<p>Miskolc - Balesetveszélyessé nyilvánították az egykori Aranycsillag épületét. Nem csoda, az épület elhanyagolt. A tulajdonos semmit nem tesz. Civilek nemrében "Telek spekuláns Bigatton" felírattal&#160;aggatták tele az Aranycsillag környékét.</p>

Azért azt, mert ez az egyik legelhanyagoltabb azon épületek közül, amelyek az olasz üzletember tulajdonában vannak. A BOON-on is többször írtunk már erről, és az olasz nagykövet segítségét is kértük, hogy Bruno Bigatton végre elkezdje a tulajdonában lévő épület(ek) felújítását. Eddig azonban nem volt eredménye, ha csak az nem, amikor – egy tavaszi fórumunk eredményeként – az ÁNTSZ elrendelte az épület takarítását, közegészségügyi okokra hivatkozva. Ez nem is volt kitalált indok, hiszen az épület homlokzatán már életveszélyessé vált a több méteres madárürülék.

Lógó redőny

Éppen ilyen életveszélyes volt az épület hátsó részén található redőny is. Ezért az önkormányzat építési osztálya balesetveszélyessé nyilvánította a területet, és lezáratta azt, a múlt hét pénteken. A meghibásodott redőnyt leszedték, és a balesetveszélyes állapot megszüntetésére hívták fel a tulajdonos figyelmét. Csizmadia János, az építési és környezetvédelmi osztály vezetője elmondta: most még csak felszólították a tulajdonost, hárítsa el az életveszélyt, ha nem teszi, akkor az önkormányzat elvégezteti a munkát, de ezt kifizettetik a tulajdonossal. Bírságot is kiszabhatnak rá, ez magánszemély esetében 500 ezer, míg jogi személynél maximum 1 millió forint lehet – tette hozzá.

Lezáratják a területet

Mi annyit tehetünk, hogy lezárjuk a területet, hiszen a lelógó redőnyt egy kisebb szél is lefújhatja – mondta Fedor Vilmos alpolgármester, amikor arról kérdeztük, hogy az önkormányzat lát-e reményt arra, hogy az egykori szálló épülete megújul. Azt azonban elmondta: talán a civilek tiltakozása miatt, vagy a mostani balesetveszélyes helyzet eredményeként elindul valami, és az olasz üzletember belátja, hogy szükséges a felújítás.
Megtudtuk az alpolgármester a közeljövőben kezdeményez egy megbeszélést Bruno Bigattonnal, ahol Viszlai József főépítész és a város jogászai is jelen lennének.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában