Helyi közélet

2008.10.19. 11:02

Krizantémmal a temetőbe tartott, milliomos lett

<p>A nyugdíjas férfi szerint senki nem számít rá, mert a nyerés totál véletlen. Kazincbarcikára érkezett pénteken a Szerencsejáték Zrt. Megállítjuk 1 millióért! jubileumi hatoslottós akciócsoportja.</p>

Október 31-ig tart a Straub Dezső színművész fémjelezte országjáró turné. Hogy éppen hová mennek, az mindig egy előző hatoslottó-sorsoláson dől el, legközelebb október 19-én– természetesen sorsolással.
Straub Dezső lapunknak elmondta, hogy borzasztóan kétűlű dolog a műsorvezetés:–Borzasztóan jó érzés, hogy a közreműködésemmel olyan emberek is pénzhez juthatnak, akik ezer sebből véreznek–jelentette ki. Bárhol járunk, ha körülnézek, szívszorító látvány fogad. Igen sok arc a szegénységről árulkodik. Szinte mindig jó helyre kerül a pénz, bár befolyásolni nem tudom. Mindenhol megkérdezik, hogy nálunk mikor lesz akció, művész úr?

A kazincbarcikai tűzoltóság előtt a lánglovagok egyenruhában megállítottak és közölték velem, hogy az ő zsebükben is ott lapul hatoslottó szelvény. Egy idő után akár terhes is lehet az ismertség. Nekem nem hiányzik a népszerűség, hiszen 1400 szerepben játszottam már, de fiatal kollégáim a mai ínséges időkben alig jutnak színpadhoz.

Boldog mosollyal érkezik egy hölgy, Kállai Ferencné és odalép a hatoslottó frontemberéhez, gratulál neki e szavak kíséretében:"– Nekem ez megért egymillió forintot, hogy a Művész Úrral találkozhattam", s választ sem várva elviharzik.

Már csak pár perc van hátra a jeles eseményig, zsúfolásig tele a barcikai Egressy utca reménykedőkkel. Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója és szóvivője sebtiben még közli velünk, hogy a barcikai a 15. akciójuk. Vissza a gyökerekhez!- akár ez is lehetne a Szerencsejáték Zrt. jubileumi akciójának a mottója. Az 1988. október 29-én indult hatoslottó játék karakterét ugyanis 14 éven keresztül vidéki sorsolási ceremóniája határozta meg. Az eddig sokak által csak "kislottónak" titulált, becézett hatos végképp "felnőtt", s nem csupán azért, mert tíz nap múlva eléri a húszat, hanem a minapi horribilis, majd 3 milliárdot kóstáló nyereménye és az ötös lottóét is felülmúló, 5 és fél milliós múlt heti játékszáma okán is.

És megkezdődik a kergetőzés Fortuna kegyeiért. Legalább száz fős tömeg kíséri mindenhová Straub Dezsőt. Balra fordul, majd jobbra vált, még mindenki bizakodik. Aztán hirtelen mozdulattal lecsap egy csokor krizantémmal a kezében bámészkodó úrra. Gyorsan kiderül róla: van nála hatoslottó szelvény és az is, hogy a páratlan számokat részesíti előnyben. Az invitálásra megpörgeti a szerencsekereket és aztán a stábhoz tartozók felmutatják az 1-est. Pillanatok alatt végetért tehát a csoda, elkelt az egymillió forint.

"Locsolni" kell aléltságából a szerencsés delikvenst, aki gyorsan bemutatkozik:"–Lipták József vagyok, 65 éves, a BC-ből mentem nyugdíjba rendszerkezelőként 2000-ben, korábban a Zöldértnél voltam főraktáros. A virágpiacról hozom a krizantémcsokrot, a régen elhunyt feleségem sírjához akartam vinni a temetőbe, de megláttam a csődületet és irányt változtattam. Megérte kitérőt tennem. Ez a totális véletlen.

Senki nem számít arra, hogy egymillióba botlik. Nem lesz nehéz elkölteni, ahol két gyerek és két unoka van. A fiam az ORFK-nál osztályvezető, a lányom a BC Zrt-ben dolgozik. Krisztina unokám nyolcadikos Pesten, a hatéves Gergő elsős a Pollackban. A hobbim a kertészkedés. Herbolyán a telken a földiepertől a birsalmáig minden megterem. Régóta játszom: totózok, lottózok, időnként tippmixet is kitöltök. Eddig csak kisebb nyereményeim voltak."

Oszlatás nélkül is szétszéled a sokaság, már csak néhányan állítják meg a stábot. Egy csalódott középkorú asszonyság azért dohogva még kiböki:– Nekem nem adnak, pedig még hétfőn megvettem a hatoslottót?! Nagyon rám fért volna ez a pénz!"

Buzafalvi Győző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában