Helyi közélet

2008.10.05. 08:31

Újra zenétől lesz hangos

<p>Miskolc - Szabadi Vilmos hegedűművész vendégszereplésével kezdődik el az új zenei évad bérletes hangversenysorozata hétfőn este 7 órakor a Művészetek Házában.</p>

Szabadi Vilmos hegedűművész vendégszereplésével kezdődik el az új zenei évad bérletes hangversenysorozata hétfőn este 7 órakor a Művészetek Házában. A Miskolci Szimfonikus Zenekar szeptember elejétől már több koncerttel örvendeztette meg a miskolci közönséget, sőt az olasz közönséget is. A hétfői hangversenyre a Filharmónia Szezonbérlet tulajdonosait várják, akik Verdi, Goldmark és Bruckner egy-egy művét hallhatják. A miskolci szimfonikusokat Kovács László vezényli.
Nem kell sokat várnia a közönségnek az újabb zenei élményre. Október 9–én jubileumi, ünnepi hangverseny csendül fel, melyet abból az alkalomból rendeznek szintén a Művészetek Házában, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar a 45. évadjába lépett. Ezen az estén Weiner, Schumann és Mahler művei hangzanak el. Fenyő László (cselló) és Hajnóczy Júlia (ének) lesznek a szólisták, a miskolci szimfonikusokat ezen az estén is Kovács László vezényli.

Műsoron

Október 6.

Verdi: Szicíliai Vecsernye–Nyitány
Goldmark: a–moll hegedűverseny
Bruckner: IV. Esz-dúr, "Romantikus" Szimfónia

Október 9.

Weiner: Szvit–Magyar Népi Táncok
Schumann: a–moll csellóverseny
Mahler: IV. (G-dúr) Szimfónia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában