Helyi közélet

2008.10.21. 08:15

Fogyatékos gyerekek vetélkedtek a Csanyikban

<p>Miskolc -&#160;A&#160;Tüskevár Óvoda és Általános Iskola idén 13. alkalommal rendezi azt az őszi túrát és vetélkedőt, melynek célja, hogy a fogyatékos gyermekek a természetben, játszva tanulhassanak és túrázhassanak.</p>

A miskolci Tüskevár Óvoda és Általános Iskola alapfeladata az óvodás és iskoláskorú enyhén és középsúlyosan értelmi fogyatékos gyermekek speciális nevelése és oktatása. Ezen gyermekek számára is fontos a természet megismerése és szeretete. A Tüskevár Óvoda és Általános Iskola ezért rendezi meg immár 13 éve minden ősszel azt a túrát és vetélkedőt, melynek célja, hogy a fogyatékos gyermekek a természetben, játszva tanulhassanak és túrázhassanak. Az idei túrán 19 csapat vett részt, köztük a megyéből több külsős intézmény gyermekei is. A verseny egyik részében a Csanyik-völgy területén ügyességi feladatok vártak a versenyzőkre, a másik része pedig a Miskolci Állatkert és Kultúrpark területén zajlott, ahol az állatok ismeretéből adhattak számot a gyerekek. Az első helyezett a Tüskevár Általános Iskola 7. évfolyamos osztálya lett. A második helyen az iskola speciális, kórházi középsúlyosan fogyatékos gyermekei végeztek. A harmadik helyet a 3. osztályosok szerezték meg. Az első három helyezett csapat tagjai kupát és állatkerti ajándékcsomagot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában