Helyi közélet

2008.10.15. 17:16

„Okos fúró” a 25 milliomodik a Boschban

<p>Miskolc - Elkészült a 25 milliomodik kéziszerszám a Bosch miskolci gyárában. Az európai piac mellett Ausztráliában is használják majd az okos miskolci szerszámot.&#160;<dia width="900" height="700" alt=" Okos fúró a 25 milliomodik a Boschban 2008.10.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Okos_f_r___a_25_milliomodik_a_Boschban_200/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt=" Okos fúró a 25 milliomodik a Boschban 2008.10.15." /></a></dia></p>

Egy teljesen egyedi termék (amelynek gyártását a közelmúltban kezdte meg a társaság), az UNEO nevet viselő kéziszerszám gördült le 25 milliomodikként a Robert Bosch Power Tool Kft. gyártószalagjáról szerdán. A jubileumi, aranyozott terméket Káli Sándor, Miskolc polgármestere kapta.

Innovatív termékek

Hogy miért is olyan nagy jelentőségű a jubilumi termék elkészülte, ahhoz tudni kell azt is, hogy a Bosch elektromos kéziszerszám divíziója hét évvel ezelőtt döntött úgy, hogy Kelet-Európa felé terjeszkedik. Még abban az évben megállapodtak a miskolci önkormányzattal a helyszínről, 2002-ben pedig – ideiglenes helyen – megkezdték a termelést. Alig egy év múlva elkészült a Robert Bosch Power Tool Kft. üzeme, így 2003-tól már a jelenlegi telephelyen folyik a termelés. A darabszámokat évről évre emelve öt év alatt jutott idáig a gyár, hogy bejelenthesse a 25 milliomodik kéziszerszám elkészültét – összegezte Horváth Attila gyárigazgató.

Mint jelezte, immár a miskolci a legnagyobb létszámú a Bosch-csoport elektromos kéziszerszámokat gyártó cégei között, s a termelés tekintetében is az első helyen állnak, jövőre szeretnék 8 millió darab fölé emelni a gyártást. Többek között az UNEO-hoz hasonló innovatív termékekkel, amelynek különlegessége, hogy három funkciót (csavarozó, fúrókalapács és fúró) tömörít egyben, és mindössze 1,1 kilogramm a tömege. A Bosch 160 000 darab UNEO gyártását tervezi az év végéig.

Különösen jelentős

– Különösen jelentős ez az esemény ma, hiszen egy nemzetközi gazdasági válság idején számolhatunk be ilyen pozitív dologról, s egyben kiemelkedő eredményről – mondta Káli Sándor polgármester. Hozzátette: ez a termék mutatja az itt dolgozó szakemberek kreativitását, bizonyítéka annak, hogy a Bosch termékei lépést tartanak a piaci igényekkel, s egyben jó hírét viszik Miskolcnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában