Helyi közélet

2008.10.08. 08:56

"A tanárunk mindig elsírja magát"

<p>Miskolc - Hallottak már a drogokról a Szabó Lőrinc Általános Iskola hetedikesei, de közel sem tudnak mindent.</p>

Ezért mentek el a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba, ahol az Országos Tini Könyvtári Napokon belül drogprevenciós előadáson vehettek részt, majd ezt követően minden kérdésükre választ kaphattak a szakembertől.

Szabó Gergő határozottan állítja, ő soha nem próbálná ki a drogot, de tud olyan emberekről, akik rendszeresen használják.

– Azt mondják ezek az emberek, hogy jó érzés, amikor kábítószereznek. Szerintem boldogtalanok, azért akarják magukat jobban érezni. De nagyon veszélyes, bele lehet halni, ha valaki túladagolja magát. Én nem akarom kipróbálni, azt sem tudom, hol lehet ilyenhez hozzájutni – mondja Gergő.

Sikátorban, diszkóban

A lányok is rázzák a fejüket, amikor azt kérdezzük tőlük, ők kipróbálnák–e.
– Sokan meghaltak már, akik túl sok kábítószert fogyasztottak – indokol Krocsek Polett. – És ha valaki kipróbálja, utána nem tudja abbahagyni. A drogosok tönkreteszik magukat, pedig lehet, hogy csak kíváncsiságból kezdték el.
Aztán a lányoktól megtudjuk, hogy járnak drámára, ahol épp egy 15 éves lány, Aliz történetét játsszák, aki a kábítószer miatt hal meg.
– Nagyon megható, a drámatanárunk mindig elsírja magát – jegyzi meg Gál Dalma.

Azt tudakoljuk még a lányoktól, tudják–e, hol lehet hozzájutni a drogokhoz.
– Sikátorokban, diszkókban, és előfordult már az is, hogy az egyik iskolában terjesztették – sorolják.
De közben megérkezik Juhászné Czeglédi Tünde, a Miskolci Drogambulancia vezetője, aki hamarosan kinyitja a szemléltetést szolgáló „csodatáskát”. A gyerekek pedig szájtátva hallgatják, hogy bizony a cigaretta, a kávé és az alkohol is kábítószernek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában