Helyi közélet

2008.10.28. 19:30

A felzárkózás a tanulással kezdődik

<p>Szikszó - A 6200 lakosú Szikszóval és vonzáskörzetének életével ismerkedett kedd délután Jens Wandel, az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) Regionális Központjának igazgatója.</p>

A dán diplomatát Füzesséry József, Szikszó polgármestere tájékoztatta: elmondta, hogy a kistérség lakossága elöregedett, a jó képességű és magasan kvalifikált fiatalok részben elköltöztek. Jelentős a munkanélküliség és gondot okoz a kisebbség kezelése is. Erejüket a munkahelyteremtés és az iskoláztatás köti le. Jens Wandel a regionális központ vidékfejlesztési tevékenységéről adott képet, kiemelte a Cserehát Programot, amely az UNDP módszerével és irányításával zajlik, majd hangsúlyozta: központja örül, hogy segíthet. Beszélt arról is, hogy a jövő útja a tanulás, az iskoláztatás, a felzárkózás enélkül elképzelhetetlen. A kötetlen beszélgetésen szóba került a kistérségben élő romák helyzete, s elhangzott, hogy esetükben szakadékot kell áthidalni és ez sok nehézséggel jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában