Helyi közélet

2008.10.15. 07:14

A fakopáncs kiütötte a várat

<p>Miskolc - Az már biztos: a fém 200 forintos hátoldalán nem lesz a Diósgyőri vár képe.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-fakopancs-kiutotte-a-varat/cn/boon-news-em_01-20081014-040756"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Levél az MNB-hez</B></A></p>

Miskolc egyik emblematikus épülete ugyanis fel sem került arra a listára, amelyen szerepel a Lánchíd, a Megyeri híd, a nagy fakopáncs, a fehér gólya, valamint a magyarföldi cifra kankalin. Ezekre lehet ugyanis szavazni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján, az alapján, hogy melyiket látnánk szívesen az új érme hátulján.

Mi miskolciak a Diósgyőri várnak örültünk volna. Éppen ezért az Első Miskolci Társaskör Alapítvány aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a várra is lehessen majd szavazni. Kezdeményezésükről szeptember 12-én értesítették az MNB-t, elektronikus levélben – mondta az alapítvány elnöke, dr. Szinay Attila. Hozzátette: náluk 2000-3000 aláírás gyűlt össze, ezt tegnap eljutatta a nemzeti bankba.

Dr. Szinay Attila érthetetlennek tartja, hogy a vár nem került a szavazólistára. Ahogy fogalmazott: a Megyeri híd mennyivel méltóbb, hogy rajta legyen. Kíváncsi lennék arra is, hogy kik azok, a szakértők, akik eldöntötték, hogy mik közül lehet választani – mondta.

Az MNB-nél elmondták, kik voltak a szakértők: akadémikusok és numizmatikusok. De – mint az MNB sajtóosztályán elmondták portálunknak – a vár fel sem merült, mint lehetőség. A védett növények és az állatok azért kerültek a listára, mert ilyen már található érméken, így egységes lenne – magyarázták. Míg a hidak az összetartozást és a korokon átívelő értékeket szimbolizálják – tették hozzá. A sajtóosztályon azt is mondták: ők nem kaptak levelet az alapítványtól.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában