Helyi közélet

2008.09.08. 18:22

"Összefogás" a belvárosi szemétügyben

<p>Miskolc – Egy olvasónk jelezte a szerkesztőség munkatársainak, hogy szemétteleppé változott a Centrum Áruház közelében fekvő Ady Endre utca. A látvány valóban sokkoló, a bűz émelyítő, a hulladékhalmokon gyakran egy-egy patkány rohan végig. Utánajártunk, miért borítja sok köbméternyi hulladék a környéket, és van-e megoldás a problémára.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Szeméthegy a miskolci belvárosban 2008.09.08."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szem_thegy_a_miskolci_belv_rosban_2008_09_0/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szeméthegy a miskolci belvárosban 2008.09.08." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/miskolc-szemetdomb-centrum-ave%2C.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

"A Floridan Kft. bérli az Ady Endre utcai épületet, amelynek tövében a temérdek kidobott holmi hever. Minket terhel felelősség a terület állapotáért" – kezdi Kocsis Lászlóné, a Kft. ügyvezető-helyettese. "Az alsó szinten kereskedések üzemelnek. Mindenki rendesen fizeti a szemétdíjat, de azokkal szemben, akik az autóikból itt dobálják ki a kacatjaikat, tehetetlenek vagyunk" - tárja szét a kezét. "Az AVE Kft. munkatársai minden reggel kiürítik a konténereket, de a kukák mellett magasodó szeméthalmokkal már nem foglalkoznak. Ráadásul a guberálók rendszeresen tüzet raknak itt. Hiába szólunk az autósoknak, hogy a terület nem szemétlerakó, nem törődnek velünk. Szégyenkezem, amikor azt látom, hogy turisták fényképezik a halmokat. Milyen hírt visznek így rólunk haza? – kérdi Kocsis Lászlóné.

Az AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. értékesítési vezetője, Vincze Anikó arról tájékoztatott, hogy munkatársaik nem kötelesek a szemetet a konténerek mellől fölszedni. Csak a szeméttárolóban elhelyezett, és az ürítés közben szétszóródott hulladékért felelősek. Ennek ellenére szívesen vállalkoznak a baj orvoslására, a Városgazda Kht.-vel karöltve. "A jelenlegi három darab konténer mellé vállaljuk egy negyedik kihelyezését, a heti kétszeri ürítés mellé pedig beütemeznénk egy harmadikat. Ez abban az esetben működik, ha a Városgazda Kht. közhasznú munkásai minden reggel belapátolják a tárolókba a felgyülemlett szemetet. A Bazártömbben már jó ideje sikeres az együttműködésünk" – tájékoztatott az értékesítési vezető.

Suller András, a Miskolci Városgazda Kht. szolgáltatási vezető megerősítette a közös munka tényét. "Már csak arra várunk, hogy az AVE Kft. kihelyezze a plusz konténert" – mondta el az szolgáltatási vezető. Vincze Anikó megígérte, hogy a holnapi munkakezdésre ott lesz a tároló az Ady Endre utcában.
Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában