Helyi közélet

2008.09.27. 09:20

Megnyugvás

<p>Ritka pillanat.A kétéves kórházi kálvária véget értével mindenki úgy érezheti: nyertes. Az önkormányzat azért, mert cirkuszoktól, politikai felhangoktól sem mentes precedura után lekerül a vállukról az anyagi fenyegetettség terhe. - <STRONG>Buzafalvi Győző</STRONG> jegyzete.</p>

Ritka pillanat. A kétéves kazincbarcikai kórházi kálvária véget értével mindenki úgy érezheti: nyertes. Az önkormányzat azért, mert cirkuszoktól, politikai felhangoktól sem mentes procedúra után lekerül a vállukról az anyagi fenyegetettség terhe, kedvezőbben alakulhat a város gazdálkodása és az egészségügyi intézmény adósságállománya is megnyugtató módon rendeződhet. És nem utolsó sorban 105 ezer ember fejlődő egészségügyi szolgáltatást kap. A szerződésben rögzítendő garanciáknak köszönhetően pedig vigyázó szemüket rajta tarthatják a leendő működtetőn. Nem ok nélkül fogalmazott úgy a polgármester, hogy ez volt a ciklus legfontosabb döntése.

Az ellenzék azt hiheti: a népszavazás kierőszakolói nem okoztak kárt, mert csak így kerülhetett ki győztes a szakmai befektetők közül, s a mostani konszenzus ennek az eredménye. A Debreceni Egyetem annak örülhet, hogy itt nem történt balhé, ezért nem kell kivonulniuk, mint ahogy ezt kényszerből megtették másütt. Az orvosszakma diadalának tekintik ezt a sikert és az együttműködést tűzik a zászlajukra, tudván, hogy a kórház vezető foglalkoztatója a városnak. A Medcenter, megyei kórház duó sem vesztes, mert meghosszabbították az eseti munkacsoport mandátumát az átadás-átvételi eljárás befejezéséig. Amennyiben úgy találják, hogy a szerződéses tárgyalás zsákutcába jutott, akkor ők következnek. A betegek és a kórházi dolgozók abban bíznak, hogy az egyetem jelenléte, tekintélye elegendő biztosíték a gyógyításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában