Helyi közélet

2008.09.04. 17:53

Jó kezekbe került a „pados" baba

<p>Miskolc - A Pados Máté nevet kapta, s teljesen egészséges a szerda este „talált”, pár órával azelőtt világra jött újszülött. Miskolci kórház szülőszobája előtti folyosón szerdán talált babát, noha egészséges, a megyei kórházba szállították.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Jó kezekbe került a „pados baba 2008.09.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/J__kezekbe_ker_lt_a__pados__baba_2008_09_04/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Jó kezekbe került a „pados baba 2008.09.04." /></a></dia></p>

Miskolci Egészségügyi Központ (jelenleg diósgyőri telephelyén működő) szülőszobája előtti folyosón szerdán talált újszülöttet átszállították a megyei kórház újszülött-koraszülött osztályára.

Dr. Hardonyi Andrásosztályvezető (MEK) elmondta: a baba általános állapota ugyan kielégítő volt, de mivel nem szakszerű ellátás mellett született, nem tudni például, mennyi vért veszíthetett, biztonságosabbnak találták, ha a másik kórház újszülött-koraszülött osztályán helyezik el.

„Elkereszteltük”

Megkérdeztük tőle, most már marad-e a baba neve az, aminek hirtelenjében elnevezték, mire a főorvos kijelentette: szerinte teljesen jó név a Pados Viktor. A törülközőbe csavart baba vezetéknevét onnan kapta, hogy egy padon leltek rá. A Viktorra is kaptunk magyarázatot - bár mi a portálunkon Gyuszikaként emlegettük - de ezt nem idézzük, ugyanis utóbb kiderült, hogy végül is Mátéként jegyezték be.
- A lényeg, hogy a baba jó kezekbe került, ami az anya gondosságának köszönhető - jelentette ki az osztályvezető. Ő ugyanis a jelekből azt szűri le, hogy aki elhelyezte, kifejezetten biztonságban akarta tudni gyermekét: jobb megoldást választott, aki elhelyezte, mintha a kórház kapuján kívüli babamentő inkubátorba tette volna.

- Azt pedig nem tudhatjuk, milyen körülmények miatt jutott arra az elhatározásra, hogy megváljon a kicsinyétől tette hozzá.

Utóbb dr. Koleszár Lajos orvosigazgató is megerősítette: véleménye szerint sem merülhet fel a kis Máté - mert kiderült, hogy végül így nevezték el - édesanyjával szemben a gondatlanság.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában