Helyi közélet

2008.09.02. 16:30

Húszéves a testvérvárosi kapcsolat

<p>Tokaj - Két évtizeddel ezelőtt, 1988 októberében írták alá az Oestrich–Winkel és a Tokaj közötti testvérvárosi szerződést</p>

A húsz esztendő alatt a két város polgárai rendszeresen találkoztak, eszmecserét folytattak, az együttműködés az élet minden területére kiterjedt. Az évfordulót nagyszabású programok mellett ünneplik meg a határon túl, tokaji polgárokból álló delegáció érkezik Oestrich–Winkelbe szeptember 18-22 között. Az események helyszínén magyar hét nyílik szeptember 19-én, ahol a gasztronómia kap hangsúlyt, a winkeli Rewe-Markton magyar specialitásokat kínálnak majd az érdeklődőknek. A tokaji vendégeknek két kirándulást is szerveztek, az egyik túra a gótikus Kiedrich-be, a másik pedig a romantikus Közép-Rajna vidékre vezet majd. Vasárnap a Brentano-házban magyar képzőművészek állítják ki alkotásaikat, a megnyitón a Gotteshalteni Fiúk működnek közre.
SfL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában