Helyi közélet

2008.09.04. 14:51

Gyűjthető a csipkebogyó

<p>Miskolc - Kedves Agora résztvevőnk, Szádváry Gyula leveléből idézünk: „A régi tsz legelők magánkézekbe kerülve elbozótosodtak. Az idén különösen jó termés van csipkéből, galagonyából, de más gyümölcsökből is."</p>

"Legdurvább rémálmaimban sem gondoltam, volna, hogy ilyen történik, annak ellenére, hogy biztatnák az embereket a csipkebogyó gyűjtésére. Az említett felhasználás mellett vannak felvásárlók is, gondolom, hogy az illető is eladásra szánta. Hihetetlen mennyiségű természetes C vitamin megy veszendőbe, ha nem szedjük le. Gyorsan térjenek észhez és koncentráljanak a fémtolvajokra, mert a csipkegyűjtőket nem büntetni, hanem külön jutalmazni kellene.”

Utánajártunk, valóban büntetendő-e, ha például kirándulás közben szedünk némi teának, lekvárnak jó csipkebogyót. Gödörházi Gábor, az Északerdő Zrt. erdőművelési előadója megnyugtatott: a vonatkozó jogszabályok szerint a nem védett erdőrészeken saját célra, nem ipari mennyiségben a csipkebogyót szedni – hasonlóan a gombához – szabad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában