Helyi közélet

2008.09.12. 10:22

Gyógyúszás bonyodalmakkal

<p>Miskolc - Olvasónk lánya 15 éves, de nem gyermekorvoshoz, hanem felnőtt háziorvoshoz jár. Azt mondták nekik, hogy emiatt eleshet a gyógyúszás lehetőségétől.</p>

Gyógyúszásra és gyógytornára lenne szüksége a kislánynak, de a szakrendelésen azt mondták, hogy a kezelőlapot csak gyermekorvos adhatja ki. Mivel a gyerek nem gyermekorvoshoz tartozik, nem kaphat kezelőlapot, ezért gyógyúszásra sem járhat. Most mi a megoldás? – kérdezi olvasónk.

Mi is ezt kérdeztük dr. Török Lajos  gyermekorvostól, megyei szakfelügyelőtől. Mint mondta, az ortopéd szakrendelés javaslatára bármely háziorvos (tehát mindegy, hogy gyermek vagy felnőtt) kiadhatja, helyesebben ki is kell adnia a kezelőlapot, melyen fel kell tüntetnie, hogy milyen kódszámmal mennyi úszást javasol. Dr. Török Lajos tehát azt javasolja olvasónknak, nyugodtan kérje lányának a háziorvostól a tornához és az úszáshoz szükséges kezelőlapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában