Helyi közélet

2008.09.08. 09:37

Elmarad a tűntetés Sátoraljaújhelyen

<p>Sátoraljaújhely - Harmadik alkalommal hirdetett tüntetés Sátoraljaújhelyen a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, így tiltakozva azon&#160;gyámügyi intézkedés ellen, aminek során az egyik helyi családtól elvették gyermekeiket.</p>

Még sem tartják meg azt az egész napos tüntetés a sátoraljaújhelyi önkormányzat előtti parkolóban, amit a Cigány Kisebbségi Önkormányzat területi szervezete jelentett be múlt héten.
A rendőrség illetékesétől hétfőn reggelt megtudtuk: a demonstrációtól a szervezők elálltak.
A rendelkezésre álló információk szerint azt tervezték, hogy folyamatos demonstrációt tartanak, a mintegy másfél hónappal ezelőtti ügy kapcsán - amikor az egyik saújhelyi család gyerekeit gyámhatósági intézkedés alá vonták - annak érdekében, hogy a gyerekeket visszaadják szüleiknek.
Az intézkedés után közvetlenül egyszer valóban tartott a Cigány Kisebbségi Önkormányzat tüntetés a településen, majd ismét volt egy kísérlet, de az az érdektelenség miatt elmaradt, ahogyan a mostani is...

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában