Helyi közélet

2008.09.25. 12:13

Az év legjobb matektanítója lett

<p>Miskolc - A kiadó vezetője (tulajdonosa), a Tanár Úr évről-évre meghirdeti a versenyt. Az egyik legjobb „apáczais” tanító a miskolci Sugárné Ágoston Magdolna lett.</p>

Sugárné Ágoston Magdolna, a miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola pedagógusa. Az Apáczai Kiadó (vezetője, tulajdonosa) által minden évben meghirdetett versenyen legutóbb ő is elindult – 170-ed magával –, és egyike volt az öt döntősnek. Amúgy harminc éve tanít, 1982-től a Szabó Lőrincben.

A verseny többfordulós volt, gyakorló pedagógusoknak és főiskolásoknak szólt. Az első forduló „egyszerű” volt, egy óravázlatot kellett készíteni. A második: videofelvételen bemutatni egy óráját, amit az elsősöknél tartott. Helyesebben: az elsősökkel. A döntő élőben ment, Győrött volt, Magdolna a negyedik osztályt húzta a sorsolásnál. Törtek, mértékegységek... Egy éjszakája volt – mint ahogy a többieknek – a konkrét feladatra való felkészülésre. Nem igazán aludt azon az éjjelen.

A díjat, kitüntetést természetesen az Apáczai tulajdonosától, Esztergályos Jenőtől vette át. Vagy ahogy mondja – mint mindenki, aki ismeri – a Tanár Úrtól.
Azután haza az elsőseihez, akiknek matekot és készségtárgyakat tanít. Köszönet nekik, a kollégáknak, neki pedig sok-sok gratuláció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában