Helyi közélet

2008.09.16. 08:55

Avasszálló: moziért üzletet cserélnek

<p>Miskolc - Ingatlancserére készül a miskolci önkormányzat Avasszálló-ügyben, a javaslatot csütörtöki ülésükön tárgyalják a miskolci képviselők. A már hosszú évek óta üresen álló szálloda felújítása elkezdődött..</p>

A beruházó Multicasa kft. az előterjesztés szerint megkapná a Kossuth és Hevesy mozikat a várostól valamint egy másik helyiséget, az épületben található kazánházat. Ennek ellentételezéseként a városé lesz néhány üzlethelyiség az épület alagsorában. A Multicasa Kft. vállalja a szerződés alapján, hogy úgy alakít ki rendezvénytermet a Kossuth mozi jelenlegi területén, hogy az alkalmas legyen akár exkluzív filmbemutatók lebonyolítására is. Ezen a szinten egyébként előadótermet és báltermet kíván kialakítani a beruházó. A szerződés szerint vállalják a homlokzat, az új főbejárat előtti tér, – díszburkolatot, a vízelvezetést, a közvilágítást és szökőkutat is tartalmazó – kialakítását is a főépítész iránymutatása szerint. A városi tulajdonba kerülő üzlethelyiségeket a beruházó cég kulcsrakészen adja majd át – az előterjesztés szerint – az önkormányzatnak.

Bíró Tibortól, a Kossuth mozit is üzemeltető Cinemis Kht. igazgatójától megtudtuk, nem a mozit kapja a Multicasa kft., hanem a helyiséget. A mozi berendezései egyébként városi tulajdonban maradnak. A vetítéstechnika, a székek nagyon jó állapotban vannak, hiszen mindössze öt évesek. A technikát a Művészetek Házában üzemelő Uránia moziba szerelik át, (oda a korábbi Béke mozi öreg gépei kerültek be nyitáskor.) A Kossuth székeit a további döntésig a város ingatlangazdálkodó cége, a MIK Zrt. őrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában