Helyi közélet

2008.08.25. 15:27

Miért késnek a távhőszámlák Miskolcon?

<p>Miskolc - Sokan hiányolhatják ebben a hónapban a távhőszámlát Miskolcon. Már augusztus közepén kézbe kellett volna kapniuk a fogyasztóknak, most augusztus vége van, de még mindig nem érkeztek meg.</p>

Az okokról Korózs Andrást, a távhőszolgáltató cég, a Mihő Kft. igazgatóját kérdeztük. Elmondta, most, ebben a hónapban térnek át egy új számlázási rendszerre, és az átállás nem várt nehézségekkel is jár. Ez az oka a késésnek.

Azért választották az augusztust a váltásra, mert ilyenkor kisebb összegűek még a számlák, így nem érinti a fogyasztókat hátrányosan a késés. Mivel a számlák később érkeznek, így a befizetési határidő is tolódik, szeptember közepéig kell postára adni a távhődíjat. A számlák tartalmában érdemi változás nem lesz, csak a küllemük és a nyomtatásuk lesz korszerűbb. Az új LIBRA 6i számlázási rendszert a társaságnál működő integrált ügyviteli rendszer részeként – új moduljaként – vezetik be. A számlákat várhatóan e hét végén kapják meg az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában