Helyi közélet

2008.08.28. 11:17

Bombakereső kutya a szerkesztőségben

<p>Miskolc - Ön látott már bombakereső kutyát? Hát, ha élőben nem is, a filmekben, vagy a tévéhíradókban biztosan. S milyen fajtájú kutyákat látott? Németjuhászt?</p>

Így voltam ezzel én is, egészen szerda délutánig, amikor is Gyurcsány Ferenc  miniszterelnök látogatott el az Észak-Magyarország és a Borsod Online szerkesztőségébe. Épp a lépcsőházban telefonáltam, amikor egy aprócska, fehér kutyust pillantottam meg a szemem sarkában. Először nem tudtam mire vélni a dolgot, bár a miskolci állatmenhely munkatársai gyakran jönnek hozzánk négylábú védenceik kíséretében, ám ez a kutya egy tűzszerész feliratú mellénykét viselt.

Akkor esett le a tantusz – bár hitetlenkedtem még egy picit –, hogy egy bombakereső járkál az épületben. S mint az a kutyus villámlátogatása során kiderült, Zeusz az első, s a mai napig egyetlen drótszőrű foxi, aki ilyen munkát végez a Köztársasági Őrezred Tűzszerész Osztályán. Azt is megtudtuk, hogy eredetileg családi kedvencnek szánták, ám „elődje” elpusztulása után úgy döntött a gazdi, hogy megpróbálja vele folytatni a munkát. Zeusz azóta védett vezetők nyilvános programjai előtt, delegációk szállodai elhelyezésekor, protokollrendezvények, fogadások alkalmával nézi át a helyszínt pokolgépet, robbanóanyagot keresve.

- Uri Mariann -

Kapcsolódó cikk:

Gyurcsány Ferenc Miskolcon
Miskolc - Gyurcsány Ferenc  miniszterelenök szerkesztőségünkben jelentette be, hogy a hátrányos helyzetű hazai kistérségek települései számára egy jelentős fejlesztési pénzalap nyílik meg. Gyurcsány Ferenc szerkesztőségünkben 2008.08.27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában