Helyi közélet

2008.07.05. 16:02

Torres, Villa és Ramos is focizott Bükkszentkereszten

<p>Bükkszentkereszt - Immáron harmincadszor rendeztek falunapot Bükkszentkereszten, ahol szombaton a fiatalok és az idősek egyaránt remekül szórakoztak. Vasárnap Benkóék adnak koncertet a településen.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Falunap Bükkszentkereszten 2008.07.05."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Falunap_B_kkszentkereszten_2008_07_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Falunap Bükkszentkereszten 2008.07.05." /></a></dia></p>

A gyerekek kocsikáztak, ugrálóvárban múlatták az időt, míg a felnőttek a polgármesterek duatlon viadalán futottak és kerékpároztak, gomba- és gyógynövénytúrán vettek részt, főztek, lábteniszeztek és kispályás meccseket is vívtak. A nemzetiségi találkozón Dernő, Nógrádsáp, Bükkszentlászló és Répáshuta kultúrcsoportjai, valamint a helyi óvodások és iskolások adtak műsort. Este pókerbajnokság és diszkó zárja a programot.

– Nyáron gyakorlatilag üdülőfaluként „üzemelünk" – mondta Halász Rezső polgármester. – Az egyébként is takaros településen átfestettük az utcai bútorokat, padokat helyeztünk el, s őszig nincs megállás, egymást érik a programok.

A duatlont a nagyok kategóriájában Magyar Károly nyerte, Halász Rezső és Juhász János előtt, míg az ifjúságiak mezőnyében Kocsis Fülöp, Barát Máté és Gáspár Bálint sorrend alakult ki.

Akik fociztak, jókat nevettek és persze viccelődtek. A bátrabbak az Európa-bajnokságon látottak hatására Fernando Torresnek, David Villának, vagy éppen Sergio Ramos-nak keresztelték el önmagukat, tehették, engedélyt kaptak rá Bacsik László sportköri elnöktől.

Bőven akadt dolga Iványiné Eszlári Irén arcfestőnek is, aki civilben a Gyermekjóléti Szolgálat bükkszentkereszti családgondozója. Az egyik jelentkező ördögi maszkot kapott, a másik indiánként távozott kezei közül, s olyan kuncsaftja is akadt, aki a DVTK címerét pingáltatta az arcára.

Közben pedig senki nem maradt éhesen: a bográcsgulyásnak és a lekvárral ízesített krumplilángosnak nagy sikere volt.

Vasárnap 11 órától a messzeföldön híres Benkó Dixieland Band ad koncertet Bükkszentkereszten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában