Helyi közélet

2008.07.01. 07:25

Kell-e 18 évesen a boroskóla?

<p>Kis hazánkban is szigorítanák az alkoholvásárlást, mint kiderült pár napja. Érdekes reakciókat váltott ki a látogatóinkból. Szösszenetek a piálásról. Inni vagy nem inni? Ez most a kérdés!</p>

"Az jut az eszembe amit Hofi Géza mondott hajdanán " Hogy az a melós, akinek nincs annyi pálinkája otthon, hogy holnap a gyárig kitartson az SZÁRADJON KI ! " Na erről ennyit! Milyen ember az akinek ez a legnagyobb problémája? De mikor a fősulit v. az egyetemet végezte a hétvégi részeg tivronyák hozzá tartoztak az életéhez. Ezekkel a törvényjavaslatokkal tele van a padlás, + lassan a tököm is. Azt meg hogy, életkorhoz kötik az alkohol vásárlást lásd a cikkben ,csak abban az esetben helyeselném ha a képviselő "elvtársak" havonta igazolnák elmeorvosilag hogy, beszámíthatóak!"

"És ez most mit fog megváltoztatni? amikor 5 éve azt mondták, hogy 18 éven aluliaknak nem lehet dohányárut adni, szigorítják a büntetést meg stb., egyetlen boltot találtam Miskolcon ahol nemkaptam. Ugyanezt eljátszhatják az alkohollal is, de semmi értelme. Amikor a 14 éves hülyegyerek kedd délután kettőkor issza a kétdecist a Hősök terén (eztmég tanítási időbe láttam), akkor holvan az hogy 18 év alatt TILOS nekik adni?? mit javít ez a 21 év? SEMMIT. ittmár semi sem segít. lehet teljes szesztilalom, legfeljeb gazdaggá teszik a falusi házitermelőket, vagy mégtöbb csempész lesz, megvirágozni fog a feketepiac."

"Szerintem egy 18 éves már tudja hogy mit csinál mennyit iszik és mennyire teszi tönkre magát... másik, a múltkor volt hogy egy 13 éves lányt szállítottak italmérgezéssel kórházba,ha ő hozzájut a piához, akkor hozzáfog akkor is jutni ha 21 év lesz a korhatár....senki nem tudja ezt megelőzni!"

"Ez is olyan téma mint a KRESZ.Le van szabályozva,de betartatni nem tudják.Mindegy,hogy 18 vagy 21 év a határ, részeg tinik akkor is lesznek. Talán itt is az objektív felelősség elvével lehet rendet tenni?A szülő lenne büntethető a gyermek részegsége miatt. Ebben az esetben ténylegesen részegségre gondolok(pl:0.04ezrelék fölött). Aki normálisan bulizik azt azért ne büntessék ezen érték alatt, ha nem gyermekkorú a személy,és normálisan tud viselkedni."

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában