Helyi közélet

2008.07.01. 14:13

Kaláka Fesztivál Miskolcon és a várban

<p>Miskolc - A Kaláka Fesztiválnak most is része a gyerekfesztivál, és persze lesz táncház is, a Vár utcában pedig reneszánsz vásár mesterségbemutatókkal, mutatványosokkal, vásári komédiákkal. <BR /></p>

A mostani – kimondani is sok – már a 29-ik Kaláka Fesztivál. A névadó jövőre lesz 40 éves.

Az Észak-Magyarország– Borsod Online is támogatója a 29-ik alkalommal megrendezendő Kaláka Fesztiválnak, amelynek eseményei július 10-e és 13-a között zajlanak. Miskolcon és a Diósgyőri várban.
A fellépők közül: elsőként említsük a házigazda-névadó együttest, a jövőre 40 éves Kalákát. Azután, szinte „találomra” másokat: Ferenczi György és a Rackajam, Simply English (Anglia-Magyarország), Magyarpalatkai Banda (Mezőség, Románia), Betyárok, RotFront (Németország, Ausztrália, USA, Oroszország, Magyarország), Kobzos KissTamás és a Musica Hungarica, Miqueu és Baltazar Montanaro (Franciaország), Lovasi (András) és a Véletlen.

Reneszánsz vásár

A nyitó koncertet Bognár Szilvia és Kónya István adja a városháza udvarán, 10-én (csütörtökön) fél 6-tól. A műsorok legtöbbje a várban lesz, de hagyományos Kaláka-helyszín a Belvárosi Evangélikus templom (ökumenikus istentisztelet a fesztivál művészeinek közreműködésével), és lesz jótékonysági koncert a Görögkeleti Ortodox templomban, kiállítás és kötetbemutató pedig az Európa-házban.

A Kaláka Fesztiválnak most is része a gyerekfesztivál, és persze lesz táncház is, a Vár utcában pedig reneszánsz vásár mesterségbemutatókkal, mutatványosokkal, vásári komédiákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában