Helyi közélet

2008.07.04. 17:38

Csillagok közt és a földön

<p><EM>Nézegetjük a Csillagpont Kórház látványterveit. Ha nem is érezzük magunkat a fellegekben, de legalábbis mintha falanszterben mászkálnánk. Pedig a képek a nem a túl távoli jövőt vetítik elénk...</EM> - Szalóczi Katalin jegyzete</p>

Nézegetjük a Csillagpont Kórház látványterveit. Ha nem is érezzük magunkat a fellegekben, de legalábbis mintha falanszterben mászkálnánk. Pedig a képek a nem a túl távoli jövőt vetítik elénk. A valaha kaszárnyának épült blokkok helyett üvegfolyosókkal összekötött, eleve a célnak tervezett épületegység. Ha minden jól megy, akkor 2012-ben valósággá lesz a látvány, ez tárul elénk, amint az egyelőre változatlanul maradó főépületből a megyei kórház "udvarára" lépünk.

Ha minden jól megy. S komolyan veszi az egészségügyi kormányzat a pályázati kiírást, s valóban az egyik fő szempont lesz a fenntarthatóság. A megítélésben szempont lehet, hogy amelyik pályázónak most is tetemes adósága van, az aligha garantálhatja a biztos működést. De azért a fenntarthatóságnak van még pár feltétele ezen túlmenően is. Ugyan ki az, aki meg tudná mondani, milyen egészségügyi rendszerben, milyen finanszírozás mellett működik majd az előttünk álló századnak épülő (vagy bármely más) kórház pár év múlva? S hogy milyen rezsiköltségekkel kell számolni, például?
De ne fussunk ennyire előre: egyelőre bízzunk abban, hogy a régió legnagyobb kórháza elnyeri a sokmilliárdos támogatást! Valamint hogy az új komplexumban már nem lopják el a vécépapírt, s nem szerelik le a vécétartályt...

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában