Helyi közélet

2008.07.09. 15:08

Az edelényi önkormányzat kér, a miniszter ígér

<p>Edelény - Alszámlát nyitott az edelényi önkormányzat a viharkárok rendezésére felajánlott adományoknak. Az önkormányzati miniszter a hozzá intézett segítségkérő levélre telefonon válaszolt.</p>

A városnak már a hétfő esti vihar óta eltelt két nap alatt is komoly kiadásai keletkeztek a viharkárok felszámolása miatt. Gyorssegélyben részesítettek öt olyan, egyébként nem roma tulajdonost, akiknek a háza a legnagyobb károkat szenvedte el.

A biztosítótól a kártérítésre még várniuk kell, ugyanakkor a helyreállítással azonban nem várhattak - kaptuk írásban a tájékoztatást az önkormányzattól. - Rajtuk és a romatelepeken élőkön kívül még harmincan jelezték a polgármesteri hivatalnak, hogy ingatlanuk károsodást szenvedett. Az önkormányzat nekik is segítséget szeretne nyújtani, ehhez várják a megadott számlaszámra az adományokat.

Telefon a minisztertől

Gyenesei István önkormányzati miniszter Edelény polgármestere, Molnár Oszkár keddi levelére telefonon reagált szerdán délután. Azt ígérte, amint megkapják a pontos kimutatást a viharkárokról, azonnal intézkedik a két romatelep károsultjai számára gyorssegély kiutalásáról. Valamint a kormány számára előterjesztést készít a költségvetés terhére nyújtandó támogatásról. Minderről Baranyi Ferenc, az edelényi önkormányzat sajtószóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket, hozzátéve, a szakértők két utca kivételével szerda délutánig már elvégezték a kárfelmérést. Az összesítést eljuttatja szerkesztőségünkhöz.

A számlaszám
Az edelényi önkormányzat a viharkárok rendezésére felajánlott adományokat a következő alszámlaszámon várja: Raiffeisen Bank Zrt. 12037805-00113009-02500001 „Viharkárok rendezése”.

Kapcsolódó cikkek:

  • Levél Gyurcsány Ferenchez
  • Százmilliós viharkár Borsodban  
  • Nézze meg a képeket:  Pusztító vihar Edelényben 2008.07.08. Pusztító vihar Edelényben és Múcsonyban 2008.07.08. Viharkár Mucsony, Edelény - 2008.07.08. Pusztító vihar Edelényben 2008.07.08. Pusztító vihar Edelényben és Múcsonyban 2008.07.08. Jégeső B.-A.-Z. megyében - olvasói képek 2008.07.07.
  • Nézze meg a videókat:     
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában