Helyi közélet

2008.06.05. 22:01

Trianonra emlékeztek Miskolcon

<p>Miskolc - Közösen emlékezett meg a JOBBIK, a Magyar Gárda, a Nemzeti Őrsereg, a Magyarok Világszövetsége és a Szent Korona Társaság képviselői a trianoni békediktátum 88. évfordulójáról&#160;a Szent István téren, Miskolcon csütörtök délután.&#160;<DIA alt="Trianonra emlékeztek Miskolcon 2008.06.05." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Trianonra_eml_keztek_Miskolcon_2008_06_05_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Trianonra emlékeztek Miskolcon 2008.06.05." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-miskolc-boon-magyar-garda-jobbik-trianon-gyules-szent-istvan-arpadsavos-lobogo-egyenruha.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy az Erzsébet téren lesz megtartva a megemlékezés, de végül a Szent István tér lett a helyszín. A könyvhét helyszínére érve már javában gyülekeztek a gárdisták, akiket a szervezők irányítottak át az államalapító királyunkról elnevezett térre. Amikor odaértünk, már gyülekeztek az emberek, itt-ott a kezekben Árpád-sávos zászlók lobogtak, egyenruhások álltak kettes sorban a szobor előtt, a hangulat inkább egy majálisra emlékeztetett, mint egy gyásznapi megemlékezésre.

A hosszúra nyúló megemlékezésen váltakozva hangzottak el szónoklatok és versek. A beszédek zömében a történelmi igazságtalanság témakörét járták körül és szinte kivétel nélkül az aktuálpolitikában értek véget. Bírálták a jelenlegi liberális oktatási rendszert, Miklós Árpád, a MIÉP megyei vezetője egyenesen az elmúlt évek oktatáspolitikáját hibáztatta a Kaposváron diáktársai által meggyilkolt diák haláláért.

A nemzethalál víziója is felbukkant a beszédekben, "meg kell kongatni a vészharangot, már amit a színesfémgyűjtők még meghagytak" –hangzott el az ironikus mondat a Szent István téren a két-háromszáz résztvevő felé.
Egyed Zsolt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdakapitány szintén az oktatást bírálta, szerinte a rossz tanulókat külön iskolákban kellene tanítani, mert lehúzzák a jobb képességű diákokat.

A cigányság problémájának a témája is többször elhangzott a szónokok szájából, a megemlékezés végén Miklós Árpád kijelentette, hogy "csak úgy lehet a cigánybűnözést megakadályozni, ha küzdenek a cigányság felemelkedéséért. Aki nem látja be az vagy buta, vagy kárt akar okozni."

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában