Helyi közélet

2008.06.04. 17:51

Trianon tragédiája manapság

<p>A történelmet nézve nekünk, magyaroknak igen sok népet kell alapból utálnunk, háborúk, árulások, megszállás, kizsákmányolás, tömeggyilkosság, és a könyörtelen békeszerződések miatt. - Sothis jegyzete.</p>

Vannak kiemelten utálandó népek, mint például a románok, akik megvárták az első világháborúban a legnagyobb licitet és a legnagyobb ígéretet adó antant oldalán léptek be a háborúba. Aztán a második körben jókor szálltak ki a vesztes bandából, tehát ezért kell őket egyrészt utálni, mert ügyesebb politikusaik voltak, mint nálunk, és amúgy is a nagy magyar hűségen kifogott a gaz román becstelenség. És még meg is érte nekik. Másrészt az egész huszadik század folyamán sem jöttek ki igazán a magyarsággal (igen finoman szólva) ezért aztán ki vannak kiáltva főellenségnek, a románok egy közvélemény kutatás szerint meg tőlünk tartanak a legjobban. Itt tartunk.

Utálnunk kell a szlovákokat is persze, mert végig azt nyomták nyugati sajtóban, hogy a magyarság elnyomja a kisebbségeket (ami egyébiránt igaz is volt, csak éppen a derék tótok a bolhából is elefántot csináltak). Érdekes, hogy a politikusaik voltak annyira ügyesek, hogy országot tudtak szakítani Magyarországból, illetve az Osztrák-Magyar- Monarchiából (OMM). Mert modern módon politizáltak, gátlástalanul. Manapság megy az adok kapok, magyarverések, néha nálunk pingálnak ki egy szlovák művelődési házat. Itt tartunk.

A franciákat meg végképp utálni kell, mert a trianoni békeszerződésnél nem minket támogattak, sőt meg akartak szabadulni egy nagy OMM-től, mint lehetséges konkurenciától az európai színtéren. Sokan bele szeretnék magyarázni, hogy Clemenceau magyarellenes volt, és azért harcolt a magyar törekvések ellen. Az igazság az, hogy ez egy populista maszlag, mert azt könnyebb elhinni és elhitetni, mint a tényeket közölni, hogy "Kedves emberek! Ezt irgalmatlanul elszúrták! Bénák voltak a politikusaink!" Majd felsorolni a bénázásaikat. (csak kicsit tartozik a témához, de egyes emberekben a franciagyűlölet olyan mértéket ölt manapság, hogy amikor elárultam egy ismerősömnek, hogy a foci EB-n a franciáknak szurkolok, azt mondta, hogy ezt ne hangoztassam, mert ez a kijelentés a hazaárulás határán mozog…) Itt tartunk.

A szerbeket is utálni kell, mert ugyebár volt az újvidéki adok-kapok – azt most hagyjuk, hogy milyen mértékű volt a népirtás a két esetben-, na meg manapság is hallani magyarverésekről. A labancok bezárták a magyar nyelvű iskolákat, az oroszok megszálltak, kiraboltak bennünket és a jó öreg kommunizmust is a nyakunkba varrták a csinovnyikjaikon keresztül, a németekkel is sokat háborúztunk na meg a nácik, a horvátoké Fiume… Soroljam még?

Kíváncsi vagyok, hogy meddig kell azokért a rossz lépésekért, amit apáink apáinak apái és a többi nemzet apáinak, apáinak apái követtek el még ma is pofonokat kiosztani és kapni, meg hőzöngeni. Nem hiszem, hogy a határ innenső vagy túlsó oldalán élő magyaroknak a oda-vissza gyűlölködésből bármi jó is származna.
- sothis -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában