Helyi közélet

2008.06.13. 18:01

Továbbra is gyanúsított a közgyűlés alelnöke

<p>Elutasították a megyei közgyűlés alelnökének gyanúsítása elleni panaszát. Egyben a nyomozás határidejét szeptember végig meghosszabbította a debreceni ügyészség.</p>

Továbbra is vesztegetés gyanúsítottja a megyei közgyűlés alelnöke, és három személy Borsod-Abaúj-Zemplénben.

Elutasította a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnökének panaszát, melyben azt kifogásolta, hogy vesztegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki - közölte lapunkkal pénteken Jónáné dr. Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség főügyész-helyettese, egy személyben sajtószóvivője. Azt is tudatta, hogy a nyomozás határidejét szeptember végégi meghosszabbították. Arról is tájékoztatott, hogy tárgyi bizonyíték is a nyomozóhatóság birtokában van.

Tartja magát a közleményhez

Gergely Zsolt a vele kapcsolatban közzétett információra reagálva egy héttel ezelőtt közleményben tudatta szerkesztőségünkkel: "Az önkormányzat közgyűlése 2007. decemberében előterjesztésünkre úgy döntött, hogy a háromszor forgalmi értéken eredménytelenül majd ezt követően érték megjelölése nélkül negyedszer is meghirdetett (miskolci ITC, egykori MSZMP) székházat a felajánlott összegért nem kívánja eladni. Ezért az ingatlant nem értékesítettük. Az eljárás jelenlegi szakaszában az üggyel kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni! A gyanúsítás ténye igaz. Bűncselekményt nem követtem el, ezért a gyanúsítás ellen panasszal éltem. Az ügy lezárta után készséggel állok a sajtó rendelkezésére."

Most az ügyészség tájékoztatásából kiderült, hogy a gyanúsítás elleni panaszt elutasították. Ezért azt szerettük volna megtudni Gergely Zsolttól, hogy él-e további jogorvoslati lehetőséggel. A megyeháza szóvivőjével tudtunk beszélni, aki elmondta, hogy az alelnök továbbra sem nyilatkozik az ügyben. Tartja a korábban kiadott közleményében leírtakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában