Helyi közélet

2008.06.03. 13:55

Támad a hulladék-kommandó

<p>Az illegális szemétlerakás szempontjából a város legkritikusabb helyei: a Csermőkei út, a Hadirokkantak útja és a Nádasrét. De ott vannak a számozott utcák, csak ezek megtisztításához kellene 14 millió forint.</p>

Az E-misszió Egyesület, mint a nyíregyházi hulladék-kommandó program koordinálója kedden Miskolcra érkezett, ahol a hasonló tevékenységet ellátó partnerszervezetekkel találkozott. A tapasztalatcserét szolgáló munkamegbeszélésen többek között részt vett a Városgazda Kht., a rendőrség, a közterület-felügyelet, a Zöld Akció egyesület. A találkozón Veres István, a Városgazda Kht. ügyvezető-igazgatója képekkel mutatta be, hogy az illegális szemétlerakás szempontjából, melyek a város kritikus helyei. Ilyen terület: Csermőkei út, Hadirokkantak útja, Nádasrét. Az ügyvezető-igazgató külön felhívta a figyelmet arra, hogy a Martinkertvárosban, az Ipoly utca környékén, a rendezett lakóövezet mellé hordják az építési hulladékot. Valamint megdöbbentőnek nevezte azt is, hogy a Kisavason, amely idegenfrogalmi szempontból is kiemelt terület megjelent az illegálisan lerakott szemét. Mint mondta: a város mintegy 20 millió forintot költ ezek felszámolására, de csak számozott utcák megtisztításához kellene 14 millió forint.
Csige Anikó, az E-misszió egyesület programvezetője elmondta: Nyíregyházán négy éve működik a hulladék-kommandó. Míg korábban 100 ilyen terület volt náluk, mára ez a szám sokkal kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában