Helyi közélet

2008.06.06. 13:33

Tizenhetedszer is gazdanapok Szerencsen

<p>Szerencs - A Zempléni Eurorégiós Gazdanapok 17 éves múltra tekint vissza Szerencsen. A mostani rendezvénysorozat június 6-8. között várja látogatóit a hegyaljai városban.&#160;&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/a_zempl_ni_euror_gi_s_gazdanapok_programja.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/a_zempl_ni_euror_gi_s_gazdanapok_programja.pdf"><B>A Zempléni Eurorégiós Gazdanapok programja</B></A>&#160;<DIA alt="Gazdanapok Szerencsen 2008" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gazdanapok_Szerencsen_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gazdanapok Szerencsen 2008" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A Zemplén Eurorégió negyedik alkalommal kapcsolódott be a szervezésbe. Az uniós csatlakozás lehetővé tette Szlovákia és Magyarország együttműködését, a közös térség- és gazdaságfejlesztési programok partnerségi alapon történő elindítását.

Ezen feladatra szövetkezett kilenc szlovákiai mikrorégió és öt magyar kistérség, mintegy 164 szlovák, illetve magyar zempléni település.
Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere köszöntőjében elmondta, az idei programsorozat kiemelt szakterületei a szőlészet-borászat, az élelmiszeripar, a mezőgazdasági gépipar, a virág- és növénytermesztés, a mezőgazdasági kemikáliák, az ásványbányászat és –feldolgozás, a kertészet, a mezőgazdasági szolgáltatások és a megújuló és alternatív energiák

A Zemplén Expót negyedik alkalommal rendezik meg a gazdanapok keretén belül. Az interregionális kiállítás és vásár a határon átnyúló Zemplén térség gazdaság- és piacfejlesztését szolgálja, valamint a látogató nagyközönség igényeit is szolgálja.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában