Helyi közélet

2008.06.26. 18:54

Police-Bike – Kerékpáros járőrök Miskolcon

<p>Miskolc - A nyári hónapokban kerékpáros járőrök is közreműködnek a közlekedési szabálysértések kiszűrésénél Miskolcon.&#160;<DIA alt="Bringás rendőrök Miskolcon " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bring_s_rend__337_r_k_Miskolcon_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bringás rendőrök Miskolcon " src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A kerékpáros rendőrök az elmúlt évekhez hasonlóan a prevenciót, a bűn- és baleset-megelőzés munkát szolgálják. A járőrök útvonalai az idegenforgalmilag frekventáltabb városrészek: Miskolctapolca, Diósgyőri vár és környéke, Lillafüred, valamint a belváros - a Széchenyi utca és környéke.

Biztonság két keréken

A Miskolci Rendőrkapitányság nem titkolt célja, hogy a belvárosban már hatékonyan működő térfigyelő kamerarendszert kiegészítve tovább erősödjön a lakosság és a turisták biztonságérzete. A szolgálatba induló kerékpáros járőrök szolgálati felszerelése megegyezik az általános járőrszolgálati felszerelésekkel, azonban a szolgálatellátás specialitása miatt öltözetük és felszerelésük különbözik a megszokottól.

"Rendőrség" felirattal ellátott fehér színű, rövid ujjú pólót viselnek, melyen a rendszeresített rendfokozati és szolgálati jelzések is megtalálhatók. A kissé eltérő egyenruhát a sötétkék rövidnadrág egészíti ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában