Helyi közélet

2008.06.24. 11:55

Nézőpont: Ultra Ibolya

<p><EM>Ha hivatalosan nem is , de egyéni hőérzetünk szerint kánikula van, kutya meleg, mondhatnánk alsónemű korrodáló hőség.</EM> -&#160; Pap Gyula jegyzete.</p>

Elkel ilyenkor az óvatosság, az egészségvédő jótanácsokból szívesen fogadunk bármekkora mennyiséget. Most az UV család lett a fő ellenség, közülük is a leghuncutabb a B jelzésű Ibolya. Az igazsághoz tartozik – ne legyünk elvakultak – a látható fényhez legközelebb eső testvér A számos kellemes tulajdonsággal bír: erősíti a gyerek csontját, tőle leszünk szép barnák, hiánya esetén pedig az angolkór érhet utól.

Egyik ilyen tanács, már-már az óvodás is tudja, 11 és 15 óra között ne menjünk a napra. Ám szomszédunk – Jani bácsi – pont erre a napszakra szokta időzíteni a szántóföldi ténykedés dandárját (reggel otthoni dolog van, ilyenkor ér ki a mezőre). Abszolút felvilágosult az UV kérdést illetően, megjegyzésemre csak legyint: én már megszoktam – mondja, és szemébe húzza széles karimájú kalapját.

Feltöltelkezve az információkkal, a napközbeni lázas munkában észre sem vettem, hogy jócskán túlfutott a veszélyes 15 percen a napon tartózkodási teljesítményem ma délelőtt. Kicsit izgatottan kerestem a bőrpír jeleit testemen, eredménytelenül. Csak remélni tudom, hogy a hétvégi mezőgazdasági munka okozta barnulás – szigorúan csak Ibolya A közreműködésével – megvédett tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában