Helyi közélet

2008.06.30. 06:31

Miskolci mentők: nem könnyen ájulunk

<p>Miskolc - Gondolnánk, a hőségben ugyancsak megszaporodik a mentők munkája. Vajon mit mutat a gyakorlat a miskolci mentőszolgálatnál? <BR /></p>

- Az elmúlt napokban nem is fordult elő, előtte is talán ha 1-2-3 rosszullét volt a hőség számlájára írható - tudtuk meg Barta Tamás szolgálatvezetőtől. Mióta jószerével megszűntek a miskolci strandok, elvétve a Diósgyőribe riasztanak bennünket, inkább kisebb baleset miatt, mint amilyen például az elcsúszásból eredő sérülés. Ezeknél nem lehet biztosan megmondani, hogy mennyiben játszott közre a nagy meleg. Tömegközeledési eszközökön elő-előfordul ájulás, de inkább a melegfront betörésekor hívnak bennünket többen, például stroke vagy infarktus gyanúja esetén, illetve epilepsziás rohamhoz, szülésekhez. Bár ez utóbbiak terén az is szerepet játszik, hogy úgy tűnik, eleve többen tervezik nyárra a szülések időpontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában