Helyi közélet

2008.06.18. 14:02

Miskolc messze van a Mercedesnek

<p>Miskolc - Kecskeméten építi fel a Mercedes-gyárat a Daimler AG. Vajon miért nem Miskolcon? Dr. Halmai Gyulától, a Miskolc Holéding Zrt. igazgatóságának elnökétől megtudtuk.</p>

Kecskeméten építi fel a Mercedes-gyárat a Daimler AG. Vajon miért nem Miskolcon?

600 millió eurós, 2500 új munkahelyet jelentő beruházás a Kecskeméten felépülő gyár. A miskolciak az elmúlt napokban reménykedtek, megpróbáltak reménykedni abban, hogy ha Magyarországra jön a Mercedes – erről szóltak a hírek –, talán Miskolcot választja. Nem így történt. Mi az, amit Miskolc nem tud, Kecskemét viszont igen?

Dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának elnöke válaszolt kérdésünkre. A következőket tudtuk meg tőle:
– 2008 januárjában egy másik befektetői projekt ügyében az ITD Hungary előkészítésében a Daimler cégcsoport fejlesztési részlegének vezetői már jártak Miskolcon. A jelenleg szóban forgó új Mercedes-gyár letelepítéséhez azonban a német vállaltcsoport olyan telephelyet keresett, amely Budapesttől való távolsága nem haladja meg a 100 kilométert.

Mindezzel együtt jelenleg folyamatban van egy 200 hektáros terület előkészítése Miskolc vonzáskörzetében, amely alkalmas hasonló, nagy volumenű befektetői igények kiszolgálására. Emellett a héten kezdődtek meg a Miskolci Ipari Park bővítési munkálatai is az Európai Unió társfinanszírozásával. A kivitelezés várhatóan ez év végén fejeződik be, így újabb 45 hektáros összközműves, zöldmezős területtel bővül majd Miskolc befektetőknek kiajánlható területe, amelyet remélhetőleg az ITD Hungary közreműködésével hamarosan sikerül majd betelepíteni. 

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában