Helyi közélet

2008.06.19. 09:37

Megszűnő gravitáció

<p><EM>Mitől féltem a fiam nyáron? Ugyanattól, amitől télen, ősszel, és tavasszal, azaz mindentől. Persze a szünidőben még több veszély leselkedhet rá</EM> - N. Szántó Rita jegyzete.</p>

Legalábbis szerintem, mert ugye egy anya agya a legfantasztikusabb dolgokat tudja kitalálni, ha veszélyekről ekről van szó. Olyan vészhelyzeteket képes képzeletében megteremteni, ami fizikailag is lehetetlen, s a legnagyobb tudósok csak értetlenkedve csapnák össze a tenyerüket. Egy anya mindenre próbál gondolni, például mi történne, ha hirtelen megszűnne a gravitáció, vagy ha a Nap hirtelen elkezdene pörögni a Föld körül.

Évközben mégcsak megszokom, hogy a gyerekem iskolában van, nélkülem. Azt is elhiszem, hogy ott vigyáznak rá. Legalábbis remélem. Bár, mikor egy-két iskolás, verekedős sztorit mesél, akkor szinte azonnal kivenném az oktatásból, és magántanulóként iskoláztatnám tovább.
Ilyenkor nyáron viszont legszívesebben a hátamra kötözném (10 éves, és 156 centi), és mint a benszülött asszonyok a földeken, úgy dolgoznék vele. Vinném magammal mindehova, hiszen akkor van biztonságban, ha velem van, ha én vigyázok rá. Legalábbis én így gondolom.

Persze tudom, hogy nem lehetek önző, tudom, hogy hagyni kell őt önállósodni. Hagynom kell, hogy élvezze a nyarat, hogy a barátaival kiránduljon. Így míg ő jól érzi magát, én addig elvagyok, szép csendben halálra aggódom magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában