Helyi közélet

2008.06.23. 15:40

Megalakult a miskolci Societas

<p>Miskolc - Megalakult Miskolcon is a Societas-Új Mozgalom, megyénkben harmadikként. A mozgalmat Kozma Dániel elnökségi tag mutatta be hétfőn a sajtónak.</p>

A Fiatal Baloldal (FIB) jogutód nélkül májusban, az országos kongresszusán feloszlatta önmagát – mondta. Hozzátette: ennek oka, a FIB tagsága lemorzsolódott, a mozgalom neve pedig helyrehozhatatlan módon negatív értelmet kapott. Magánszemélyként megalapították a Societas-Új Mozgalom egyesületet, amely az MSZP társult ifjúsági szervezete kíván lenni – tudtuk meg.
A miskolci alapszervezet elnöke Kurucz Ádám – mondta.

Hozzátette: 22 taggal alakultak meg, jelenleg 25-en vannak, de már 40-en jelzték csatlakozási szándékukat. Az alapítók egy része – folytatta – a régi FIB tagok közül került ki, de már új tagokkal is büszkélkedhetnek.

Mennyire könnyű tagokat toborozniuk? „Most még tudatni kell az emberekkel, hogy ez egy új szellemiségű szervezet – válaszolta Kozma Dániel. – De sikerülni fog hasonló taglétszámú szervezetet létrehoznunk, mint a korábbi volt.”
Az egyesület nyárra programokkal is készül. Mint Kozma Dániel elmondta: többek között középiskolások számára szerveznek táborokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában