Helyi közélet

2008.06.05. 16:46

Lopás miatt menetrendváltozás

<p>Lopás miatt módosul a lillafüredi kisvonat menetrendje. A meghirdetett vonat június 7-étől járt volna, ám ez nem lesz így. A sín használhatatlan lett. Előrehozták a felújítását.</p>

Mintegy 400 méter hosszban ellopták a vasúti pályából a síncsavarokat, alátétlemezeket.

Május 29-én a Csanyik-völgyben a Chinoin-átjáró közelében – mintegy 400 m hosszban – ismeretlenek ellopták a vasúti pályából a síncsavarokat, alátétlemezeket. Az Északerdő Zrt. két munkatársa vette észre az idegeneket a vasút közelében, ők értesítették a rendőrséget.
A három elkövetőt elfogták, ellenük a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt tett feljelentést a LÁEV. Az említett vonalrészen 2009-re tervezték a pálya átépítését. Most azonban halaszthatatlanná váltak a munkálatok, mivel a pálya jelenlegi állapotában nem használható. A menetrendben meghirdetett vonat így június 7-től nem közlekedik. Az ellopott 108 sínrögzítő csavar, 29 alátétlemez és 13 sínszeg értéke 300 ezer forint. Ezek végülis meglettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában