Helyi közélet

2008.06.06. 17:49

Életüket a gyerekekért

<p>Miskolc - Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek a Miskolc Város Pedagógusok Szakszervezete képviselői és a Fazekas Utcai Általános Iskola diákjai a Központi Leánykollégiumban.</p>

Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek a Miskolc Város Pedagógusok Szakszervezete képviselői és a Fazekas Utcai Általános Iskola diákjai a Központi Leánykollégiumban. A megjelent idős pedagógusok a szakszervezet nyugdíjas tagozatának tagjai, akik sok–sok évet töltöttek el tanítással Miskolc valamely oktatási intézményében.
Közöttük volt Varga Béláné is, aki napra pontosan tudja, mennyi időt szentelt életéből a gyerekeknek: 39 évet, 11 hónapot és 4 évet.

– Szabolcs-Szatmár megyében kezdtem a pályát, az akkori Gebe (ma Nyírkáta) községben. Aztán Miskolcra jöttem férjhez, és itt is maradtam. Felsőzsolcán kezdtem, majd a Tóth Pál Református Iskolában, a Fazekas Iskolában, végül a Selyemréti Általános Iskolában tanítottam. Alsósokkal foglalkoztam, legtöbbször 3.-4. osztállyal. Amikor még dolgoztam, el sem tudtam képzelni, milyen lesz az, amikor majd nyugdíjas leszek. Ma már tudom. Hiányoznak a gyerekek, persze csak azok, akik nem csinálnak nagy felfordulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában