Helyi közélet

2008.06.30. 15:27

Újabb gyanusított a taktaközi büncselekmény-sorozatban

<p>További gyanúsítottal bővült a taktaközi bűncselekmény-sorozatok elkövetőinek a köre – kaptuk a tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/a_rend_rs_g_m_jus_29-i_k_zlem_nye_a_taktak_zi_b_ncselekm_ny-sorozat_kapcs_n.pdf"><B>A rendőrség május 29-i közleménye a taktaközi bűncselekmény-sorozat kapcsán</B></A> [.pdf - 36KB]</p>

További gyanúsítottal bővült a taktaközi bűncselekmény-sorozatok elkövetőinek a köre – kaptuk a tájékoztatást a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájától. A főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya jelentős értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben az elmúlt hétvégén több helyen házkutatásokat tartott, és őrizetbe vette Cs.B. 46 éves szerencsi lakost, a helyi építési hatóság képviselőjét. A gyanú szerint az elkövető valótlan tartalmú hatósági határozatok kiállításával közreműködött a szociálpolitikai támogatások jogtalan folyósításában. A rendőrség előterjesztéssel él az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésének indítványozására.

Zsarolás gyanúja

Mint ismeretes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói ez év április 9-én őrizetbe vettek egy 39 éves prügyi és egy 25 éves taktaszadai férfit. Mindkettőjükkel szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A bíróság ezt követően előzetes letartóztatásba helyezte a két férfit, akik a nyomozás eddigi adatai szerint súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkező személyeket kutattak fel a környező településeken. Kapcsolataik révén banki hitelt szereztek az ingatlanok tulajdonosainak, melynek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől. A vizsgálat során egy olyan öngyilkosság körülményei is a rendőrség tudomására jutottak, amely összefüggésbe hozható az elkövetett bűncselekményekkel.

Két taktakenézi

A nyomozás május 28-án olyan stádiumba jutott, hogy egy nagyszabású rendőri akció keretében újabb két, taktakenézi gyanúsítottat sikerült elfogni. A két férfival szemben jelentős értékre elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A gyanú szerint az elkövetők olyan családokat kutattak fel, akik jogosultak szociálpolitikai támogatásra. Őket névleg építés alatt lévő ingatlanokba jelentették be, majd rávették, hogy asszisztáljanak a törvénytelen tranzakcióban. Az elkövetők a több millió forintos támogatást megtartották, s csak töredék részt juttattak a családoknak.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában