Helyi közélet

2008.06.03. 08:15

Hívni kell a rendőrt, ha dugó van

<p>Miskolc - Az olvasó kérdezte: Miért nincs forgalomirányító rendőr, ha nem működik a közelekdési lámpa? Utánajártunk a dolognak. Molnár Emil a Miskolci Rendőrkapitányság osztályvezetője szerint a rendőrséget nem értesítették a helyzetről.</p>

Végeláthatatlan kocsisor, dugó a 3-as főút Miskolcot átszelő szakaszán a Bajcsy Zsilinszky utca és Zsolcai kapu kereszteződésében. Villogó sárga lámpa, ráadásul egy járható (belső) sáv a Gömöri felüljárótól a Búza térig. Rendőr azonban sehol a környéken - jelezték hétfőn reggel szerkesztőségünknek autósok. Részben a KRESZ szabályok, de inkább az erősebb kutya leve alapján kényszerítette ki magának a sofőr az előrejutást.

Utána jártunk a dolognak. Molnár Emil a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztály vezetője szerint a rendőrséget nem értesítették a helyzetről. A közútkezelő végzett aknafedél javítási munkát és nagy valószínűséggel kapcsoltatta le a közlekedési lámpákat is. Ezt a szabályok szerint meg is tehették, ha úgy ítélték meg, hogy a forgalmat nem befolyásolja jelentős mértékben a lámpák lekapcsolása. Úgy tűnik, nem gondolták át kellően a döntést. Rendőr pedig azért nem volt reggel az inkriminált kereszteződésben, mert senki nem kérte. Egyébként - tette hozzá- a, rendőr sem tudja a csúcsforgalomban megszüntetni a dugót. Saját döntése alapján tud szabad utat biztosítani a forgalom számára a különböző irányból érkező gépjárművek számára. Molnár Emil ugyanakkor azt ajánlja, hogy amennyiben dugót lát bárki, tájékoztassa a rendőrséget telefon, hogy rendőrt küldjenek a helyszínre, hogy a lehetőségekhez képest folyamatossá tehesse a közlekedés vérkeringését.

  • Önnek mi a véleménye?
  • A Petőfi téren ütköztek A Petőfi téren ütköztek 2008.06.01. 
  • Baleset a síneknél  Baleset a Hunyadi-Tizeshonvéd kereszteződésben
  • Betonfalnak csapódott Betonfalnak csapódott a motoros 2008.05.16.
  • Kamion kontra Skoda Sávváltás közben ütköztek a Miskolc Plázánál 2008.05.29. 
  • Törtek a német járgányok Volkswagen és Mercedes ütközött Miskolcon 2008.05.28. 
  • Motorosgázolás Újvárosban Halálos baleset Tiszaújvárosban 2008.05.26.
  • Mezőnagymihálynál ütköztek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában