Helyi közélet

2008.06.16. 12:57

Gyurkó Henrik a királyfit itt játszotta utoljára

<p>Miskolc - Mindig figyelemmel kísérem az operafesztivál programját, immár negyedik alkalommal szereplünk is itt a Budapesti Bábszínház műsorával, mondta lapunknak Gyurkó Henrik bábszínész...</p>

Mindig figyelemmel kísérem a fesztivál programját, immár negyedik alkalommal szereplünk is itt a Budapesti Bábszínház műsorával, mondta lapunknak Gyurkó Henrik  Jászai Mari-díjas, érdemes művész, aranygyűrűs bábszínész, akit szombaton láthatott a közönség Bartók: A fából faragott királyfi és Sztravinszkij: Petruska előadások címszerepeiben. Gyurkó Henrik számára e két előadás azért is emlékezetes marad, mert itt, (szülővárosában) játszotta ezeket utoljára.

– 1965-től játszom mindkét darabban főszerepet – mondta. – Olyan klasszikus előadások ezek, amelyekkel bejártuk a világot, s amelyek világszerte ismertté tették a magyar bábművészetet. A darabok továbbra is műsoron maradnak, de fiataloknak adom át a szerepet. Nagy öröm nekem, hogy én adhatom át, mégpedig a tanítványaimnak.

A 73 éves művész nem köszön el teljesen a színpadtól. Több repertoáron lévő darabban tovább játszik, és önálló műsoraiban is láthatja majd a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában